Reacția Zonei Economice Libere „Ungheni-Business” la informațiile eronate distribuite de mass-media despre armele tranzitate prin ZEL

Administrația Zonei Economice Libere „Ungheni-Business” dezminte informația publicată, astăzi, pe portalul deschide.md, cu titlul „Armenia a tras în Azerbaidjan cu arme tranzitate prin ZEL „Ungheni-Business” și Portul Giurgiulești și o califică drept nefondată și denigratoare, transmite News.Ungheni.org

Vedeți articolul publicat de Deschide.md: Un rezident al ZEL „Ungheni-Business” a fost implicat în tranzitarea armelor din Serbia spre Armenia

Autorul articolului afirmă că armele și munițiile au fost vândute inițial unei companii înregistrate în Zona Economică Liberă „Ungheni-Business”, apoi armamentul a fost transportat pe cale aeriană din Serbia în Moldova, iar după reînregistrarea acestora în zona economică liberă „Ungheni-Business”, a fost livrat în Portul Internațional Liber Giurgiulești din Moldova.

Din acest port, armele au fost trimise pe mare spre Georgia și pe uscat în Armenia, cu documente ștampilate de Vama moldovenească, ceea ce nu corespunde nici de jure și nici de facto realității.

Mai mult, informația este contradictorie prin faptul că aceeași marfă (arme și muniții) a fost livrată de două ori în zona liberă, ceea ce este absolut imposibil conform legislației.

De asemenea, nu este menționat prin ce metode și cărui rezident din zona liberă a fost livrată această marfă.

Nu în ultimul rând, comunicăm că în perioada menționată în articol, nu au fost tranzitate și nici importate sau exportate mărfuri prohibite conform legislației Republicii Moldova din sau în Serbia și Armenia.

Prin urmare, solicităm publicației deschide.md și altor publicatii care au preluat acest material jurnalistic să vină cu un articol de dezmințire.

În caz contrar, Administrația Zonei Economice Libere „Ungheni-Business” va apela la organele de drept pentru a-și apăra reputația și imaginea instituției.

Amintim că portalul Deschide.md a operat cu informațiile publicate pe Minval.az  unde descrie modalitatea prin care armamentul de proveniență sârbă a ajuns în Armenia, accentuând o noutate descoperită în cadrul investigației și anume tranzitul armamentului prin Republica Moldova, fiind folosite ZEL „Ungheni-Business” și Portul Internațional Liber Giurgiulești.

By Iulian

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *