Conducătorul autocamionului de model „Volvo”, implicat aseară în accidentul tragic de pe traseul R6 Chișinău – Soroca, în apropiere de Racovăț, a rămas în viață datorită intervenției a doi angajați ai Poliției de Frontieră, martori oculari la coliziunea celor trei autocamioane, transmite News.Ungheni.org

Potrivit unei publicații a Poliției de Frontieră, este vorba despre comisarul Andrian Şoimu și agent-şeful principal Leonid Tcaci, care reveneau dintr-o misiune de serviciu în jurul orei 22.45 când au remarcat autocamioanele în flăcări.

„Ei sunt eroii Poliției de Frontieră, ei sunt cei care au intervenit prompt pentru salvarea unei vieți omenești noaptea trecută!”

„La apropierea de unul dintre camioanele aflate în flăcări, polițiștii de frontieră au auzit strigăte de ajutor din partea șoferului. Nu au ezitat și au intervenit rapid pentru a salva persoana.

Ușa din partea șoferului era blocată, fapt ce a îngreunat salvarea bărbatului prins între fiare. În cele din urmă, au reușit să scoată șoferul din camion și au anunțat Serviciul de Urgență”, se comunică pe pagina Poliției de Frontieră.

Totodată, în timpul intervenției, polițiștii de frontieră nu au suferit traume sau arsuri, dar le-au fost deteriorate uniforma de serviciu și echipamentul din dotare, mai comunică News.Ungheni.org

„Stimați colegi, Andrian și Leonid, vă mulțumim pentru bărbăția și curajul demonstrat în astfel de situații. Să aveți sănătate!”

Amintim că seara zilei de ieri, pe traseul național R6 Chișinău – Soroca, în apropierea joncțiunii rutiere cu drumul local pe direcția Racovăț, a avut loc un grav accident rutier cu implicarea a trei autocamioane.

Vedeți și:

Urmare a coliziunii frontale, o persoană a decedat și una a fost grav rănită.

Ambele camioane au fost cuprinse de flăcări, iar al treilea autocamion a fost proiectat în afara părții carosabile.

Conducătorul autocamionului de model DAF, care s-ar face vinovat de producerea coliziunii a decedat, blocat înăuntru, iar conducătorul camionului de model Volvo a fost scos de urgență de către un  echipaj al poliției de frontieră care se afla în apropriere și transportat la spital cu diverse traumatisme.

„Dă-i gaz că el și pe tine vrea să te întreacă”

Din înregistrarea video, se vede bine că două camioane au ieșit la depășirea unuia care circula regulamentar, iar cel din urmă tir, care a ieșit la depășire, nu a mai putut evita accidentul și s-a ciocnit de o altă mașină de tonaj mare care venea pe sensul opus.


Dacă vă place cea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON

By Iulian

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *