În cadrul unei vizite în teritoriu, reprezentanții Administrației de Stat a Drumurilor au inspectat derularea lucrărilor de reabilitare a drumului național R6 Chișinău-Orhei-Bălți. 

Reprezentanții antreprenorului ONUR Taahut Tasimacilik Insaat Ticaret Ve Sanayi A.S.(Turcia) și companiei de consultanță IRD Engineering (Italia) au expus câteva probleme de ordin tehnic cu care se confruntă în șantier și au informat despre aplicarea marcajului și semnelor rutiere temporare pentru o circulație rutieră în siguranță în perioada de iarnă. 

Reparația tronsonului este inspectată sistematic de către ASD, conlucrând cu antreprenorul și compania consultantă, astfel încât orice problemă de ordin tehnic să fie soluționată rapid, iar lucrările să se execute în termenii stabiliți contractual.

La etapa actuală, antreprenorul execută lucrări de excavare, construcție a podurilor, aplicare a straturilor rutiere.

Tronsonul cu o lungime de circa 30 km este divizat în 2 porțiuni ce cuprind centura de ocolire a oraşului Sîngerei şi segmentul  Prepelița – Sărătenii Vechi.

Lucrările de reabilitare au fost inițiate la începutul lunii martie a anului curent și se vor finaliza în luna martie 2022.

Contractul cu o valoare de circa 36 mln de euro prevede reparația părții carosabile a tronsonului, reconstrucția a 10 poduri, consolidarea și stabilizarea terasamentului pentru prevenirea alunecărilor de teren în zona ocolirii orașului Sângerei.

By Iulian

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *