În orașul Călărași a avut loc astăzi deschiderea oficială a estradei de vară. Acest proiect de construcție și modernizare a infrastructurii a fost realizat de Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Centru, informează News.Ungheni.org cu referire la Moldpres.md

Obiectivul a prevăzut construcția unei scene și amfiteatru pentru 680 de locuri, precum și amenajarea unui WC public.

Pentru realizarea acestor lucrări, din Fondul Național de Dezvoltare Regională au fost alocați 8,2 milioane de lei.

„Aducem mulțumiri tuturor persoanelor care au contribuit, de la descrierea proiectului până la finalizarea lucrărilor de construcție”

primăria orașului călărași

Construcțiile de la Călărași fac parte din programul „Valorificarea potențialului turistic al regiunii Centru a  Republicii Moldova, raioanele Strășeni, Călărași, Nisporeni și Ungheni”.

În cadrul acestui proiect au fost deja amenajate două popasuri turistice cu infrastructură conexă de utilitate publică, localizate în satul Țigănești, raionul Strășeni, și satul Iurceni, raionul Nisporeni.

De asemenea, în orașul Călărași a fost reamenajat Parcul „Aleea Clasicilor”, fiind în desfășurare lucrări de renovare a Muzeului de Istorie și Etnografie a localităţii.

Suma totală a proiectului este de circa 24,6 milioane de lei, dintre care mare parte au fost solicitați din Fondul Național de Dezvoltare Regională, o anumită contribuție fiind a aplicantului. 

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON

By Iulian

One thought on “În Călărași a avut loc deschiderea oficială a estradei de vară”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *