Poliţiştii de frontieră Ieșeni din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni efectuează cercetări cu privire la un bărbat  asupra căruia a fost descoperit un certificat de pregătire profesională fals, informează News.Ungheni.org – portalul independent de știri din regiunea Ungheni (raioanele Ungheni, Nisporeni și Călărași).

La sfârșitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, N.V., cu cetățenie română și R. Moldova, în vârstă de 33 de ani, conducând un autoturism marca Mercedes Benz, înmatriculat în Lituania.

La controlul de frontieră, asupra bărbatului a fost descoperit un certificat de pregătire profesională, asupra căruia poliţiştii de frontieră au avut suspiciuni cu privire la autenticitate.

Polițiștii Români au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că acesta nu îndeplinește condițiile de formă şi fond ale unui document autentic, fiind fals.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a procurat certificatul de pregătire profesională, în luna iulie a acestui an, plătind unui conaţional suma de 100 de euro, fiindu-i necesar deoarece lucrează la o firmă de transport pe teritoriul Spaniei.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals material în înscrisuri oficialela finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON

By Iulian

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *